Konfitált csirkecomb, párolt káposzta, sültburgonya
Hozzávalók 4 személyre:
4 tanyasi csirkecomb
1/2 fej káposzta
zsír
3 ek. nyírfacukor
5. ek ecet 10%-os
só, kömény ízlés szerint
1 kg. burgonya
Káposzta elkészítése:
Vágjuk vékony metéltre a káposztát sózzuk le és hagyjuk 1 órát, hogy levet eresszen. Miután levet eresztett, egy lábasba tegyünk kevés kacsazsírt vagy olajat és a cukrot olvasszuk fel rajta. Tegyük rá a káposztát majd köménnyel szórjuk meg és fedő alatt főzzük puhára. Mikor már megpuhult a káposztánk locsoljuk meg az ecettel és kóstoljuk meg miből tegyünk esetleg még bele.
Hús elkészítése:
Mossuk meg a combokat, töröljük szárazra majd sózzuk meg jócskán őket.
Egy lábasba tegyünk annyi zsiradékot, ami majd ellepi a combokat. Melegítsük fel a zsírt és rakjuk bele a húst majd takarjuk le és lassú tűzön pároljuk fél puhára. Miután majdnem puha a hús vegyük feljebb a hőmérsékletet és pirítsuk pirosra a combokat.
Készítsük el a sült burgonyát majd tálaljuk a káposztát és húst is.
Jó étvágyat!