Konfitált csirkecomb, párolt káposzta, sültburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

4 tanyasi csirkecomb

1/2 fej káposzta

zsír

3 ek. nyírfacukor

5. ek ecet 10%-os

só, kömény ízlés szerint

1 kg. burgonya

Káposzta elkészítése:

Vágjuk vékony metéltre a káposztát sózzuk le és hagyjuk 1 órát, hogy levet eresszen. Miután levet eresztett, egy lábasba tegyünk kevés kacsazsírt vagy olajat és a cukrot olvasszuk fel rajta. Tegyük rá a káposztát majd köménnyel szórjuk meg és fedő alatt főzzük puhára. Mikor már megpuhult a káposztánk locsoljuk meg az ecettel és kóstoljuk meg miből tegyünk esetleg még bele.

Hús elkészítése:

Mossuk meg a combokat, töröljük szárazra majd sózzuk meg jócskán őket.

Egy lábasba tegyünk annyi zsiradékot, ami majd ellepi a combokat. Melegítsük fel a zsírt és rakjuk bele a húst majd takarjuk le és lassú tűzön pároljuk fél puhára. Miután majdnem puha a hús vegyük feljebb a hőmérsékletet és pirítsuk pirosra a combokat.

Készítsük el a sült burgonyát majd tálaljuk a káposztát és húst is.

Jó étvágyat!