Grill csirke rákmártással

Hozzávalók 2 személyre:

1/2 csirkemell felszeletelve és klopfolva

1 kis fej vöröshagyma szálára vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

zsiradék

só, bors,  kapor ízlés szerint (aki a kaprot nem kultiválja, használjon tárkonyt)

100 gr. koktélrák vagy garnélarák (Surimi is használható) összevágva

1 teáskanál liszt vagy 1 kk. keményítő langyos vízben elkeverve

1 dl. tejszín

víz vagy alaplé higításnak

20 dkg. zöldség, ami lehet répa, brokkoli, gomba, cukkini....

Mártás elkészítése:

A hagymát a zsiradékon pirítsuk meg majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Miután megpirult a hagyma rakjuk rá a rákokat és pirítsuk további 1-2 percig. (A rák pirítási ideje a rák nagyságától függ, mivel ha nagyobb tovább pirítjuk de akkor is csak 2-3 percig különben rágós lesz)

Miután szép pirosak a rákjaink, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a tejszínnel a lisztet csomómentesre majd öntsük hozzá a rákhoz és forraljuk fel. Miután besűrűsödött a mártásunk hígítsuk alaplével vagy sima vízzel.

Kóstoljuk meg, ha kell fűszerezzük.

Hús elkészítése:

A csirkemell szeleteket klopfoljuk ki majd forró olívaolajon süssük meg pár perc alatt szép pirosra őket.

Zöldség köret elkészítése:

1 dl vizet öntsünk egy serpenyőbe, tegyük bele a zöldségeket,sózzuk majd főzzük félpuhára.

A zöldséget, húst és mártást egyszerre tálaljuk.

Jó étvágyat!