Milánói spagetti és sertésborda

Hozzávalók 6 személyre (húshoz):

6 szelet karaj vagy tarja

só, bors

liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

olaj a sütéshez

Hozzávalók 6 személyre (milánói tésztához):

1 csomag durum spagetti tészta

3 ek. olívaolaj

1 üveg (400 gr.) sűrített paradicsom

1 nagy fej vöröshagyma

40 dkg. gépsonka

1/2 kg. gomba

só, 2 ek (nem púpos) cukor vagy nyírfacukor, oregánó, bazsalikom, kakukkfű

3-4 dl víz

Hús elkészítése:

A szeletelt húsokat klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk és borsozzuk. Forgassuk a húsokat meg lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába.

Forrósítsuk fel az olajat és közepes lángon süssük ki a húsokat.

Tészta és mártás elkészítése:

Forraljunk fel kellő mennyiségű bő vizet és dobjuk bele a spagettit és főzzük 10 percig. (al dente)

Melegítsünk fel 3 ek. olívaolajat majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Miután a hagyma karamellizálódott tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott gépsonkát és pirítsuk barnulásig. Tegyük hozzá a gombát, majd ha levet eresztett szórjuk meg a cukorral és tegyük hozzá az 1 üveg sűrített paradicsomot.

Szórjuk meg oregánóval, sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és eresszük fel 3-4 dl. vízzel. Főzzük a mártást fedő nélkül addig, amíg be nem sűrűsödik kellő képpen.

Végül tálaljuk a tésztát, mártást, húst egyszerre és szórjuk meg reszelt sajttal.

Jó étvágyat!