Milánói spagetti és sertésborda
Hozzávalók 6 személyre (húshoz):
6 szelet karaj vagy tarja
só, bors
liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Hozzávalók 6 személyre (milánói tésztához):
1 csomag durum spagetti tészta
3 ek. olívaolaj
1 üveg (400 gr.) sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg. gépsonka
1/2 kg. gomba
só, 2 ek (nem púpos) cukor vagy nyírfacukor, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
3-4 dl víz
Hús elkészítése:
A szeletelt húsokat klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk és borsozzuk. Forgassuk a húsokat meg lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába.
Forrósítsuk fel az olajat és közepes lángon süssük ki a húsokat.
Tészta és mártás elkészítése:
Forraljunk fel kellő mennyiségű bő vizet és dobjuk bele a spagettit és főzzük 10 percig. (al dente)
Melegítsünk fel 3 ek. olívaolajat majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Miután a hagyma karamellizálódott tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott gépsonkát és pirítsuk barnulásig. Tegyük hozzá a gombát, majd ha levet eresztett szórjuk meg a cukorral és tegyük hozzá az 1 üveg sűrített paradicsomot.
Szórjuk meg oregánóval, sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és eresszük fel 3-4 dl. vízzel. Főzzük a mártást fedő nélkül addig, amíg be nem sűrűsödik kellő képpen.
Végül tálaljuk a tésztát, mártást, húst egyszerre és szórjuk meg reszelt sajttal.
Jó étvágyat!