Spenótos lasagne

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg friss spenót

zsiradék

5 dkg. vaj

5 dkg. liszt

4-5 dl. tej

só, bors, szerecsendió

3 zúzott fokhagyma

1 fej vöröshagyma

12 db. durum lasagne tészta lap (szárazon)

15 dkg. trappista sajt

Elkészítése:

Forrósítsunk fel 3 ek. zsiradékot (olívaolaj vagy kókuszzsír). Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg az olajon. Miután karakterizálódott a hagymánk, dobjuk rá a frissen mosott spenótleveleket,sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát és fedő alatt pároljuk meg, majd főzzük le a levét amit időközben eresztett. Miután elfőtte a spenót a levét tegyük félre és készítsük el a Besamelmártást.

Forrósítsuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet majd mikor habzani kezd a rántásunk öntsük fel apránként a tejjel. Eleinte kicsit csomós lesz, de ha gyorsan keverjük habverővel a rántást és lehúzzuk a tűzhelyről, szép fényes mártást kapunk eredményül. Miután besűrűsödött a mártásunk tegyük félre, és reszeljünk 15 dkg sajtot.

Kezdjük el rétegezni a lasagnet.

Először tegyünk besamelmártást a tepsink aljára majd rakjunk rá 1 sor tésztát. Ezután tegyünk a tésztára besamelmártást, arra pedig a spenótot, majd pedig reszelt sajtot. Ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést, addig, amíg el nem fogynak hozzávalóink. Legfelül besamelmártás, spenót és sajt legyen.

Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra, tegyük be a lasagnet majd süssük 25-30 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.

Jó étvágyat!