Rakott karfiol
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
1 közepes fej karfiol
400 gramm darált marhahús
2 ek. kacsazsír
1 1/2 bögre rizs
3 bögre víz
1 fej vöröshagyma
2 tv paprika
3 paradicsom
1 ek. édes nemes pirospaprika
1 nagy doboz 330gr-os tejföl (Fuchsot használtam)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira bontom és bő vízben félpuhára főzöm.
Közben elkészítem a darált húst: Vágjuk fel a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felaprított Tv paprikákat, majd süssük addig míg el nem kezd fonnyadni. Vágjuk apróra a paradicsomokat is és tegyük hozzá a paprikához és pároljuk tovább míg levet nem ereszt a paradicsom. Szórjuk meg a pirospaprikával és pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel kevés vízzel, sózzuk és dobjuk rá a darál húst. Süssük addig a húst, míg levet nem ereszt majd kevés vízzel eresszük fel, fedjük le és főzzük puhára.
Miután elkészült a húst kb. 30 perc elteltével készítsük el a párolt rizst.
Mérjük ki a rizst, tegyük hozzá a vizet, sózzuk és legalacsonyabb lángon pároljuk készre.
Kezdjünk rétegezni.
A tepsi aljára tegyük a karfiolt, arra a rizst, erre a húst majd a tejfölt. Ennyi mennyiségből 2 réteg jön ki így a tetejét tejföllel kenjük le és rakjuk 180 °-os sütőbe és süssük 30 percig.
Jó étvágyat!