Rakott karfiol

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

1 közepes fej karfiol

400 gramm darált marhahús

2 ek. kacsazsír

1 1/2 bögre rizs

3 bögre víz

1 fej vöröshagyma

2 tv paprika

3 paradicsom

1 ek. édes nemes pirospaprika

1 nagy doboz 330gr-os tejföl (Fuchsot használtam)

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira bontom és bő vízben félpuhára főzöm.

Közben elkészítem a darált húst: Vágjuk fel a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felaprított Tv paprikákat, majd süssük addig míg el nem kezd fonnyadni. Vágjuk apróra a paradicsomokat is és tegyük hozzá a paprikához és pároljuk tovább míg levet nem ereszt a paradicsom. Szórjuk meg a pirospaprikával és pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel kevés vízzel, sózzuk és dobjuk rá a darál húst. Süssük addig a húst, míg levet nem ereszt majd kevés vízzel eresszük fel, fedjük le és főzzük puhára.

Miután elkészült a húst kb. 30 perc elteltével készítsük el a párolt rizst.

Mérjük ki a rizst, tegyük hozzá a vizet, sózzuk és legalacsonyabb lángon pároljuk készre.

Kezdjünk rétegezni.

A tepsi aljára tegyük a karfiolt, arra a rizst, erre a húst majd a tejfölt. Ennyi mennyiségből 2 réteg jön ki így a tetejét tejföllel kenjük le és rakjuk 180 °-os sütőbe és süssük 30 percig.

Jó étvágyat!