Lecsós brassói párolt rizzsel

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg. csont nélküli tarja

20 dkg. füstölt szalonna

20 dkg. csípős kolbász

3  fej vöröshagyma

1 db. hegyes erős paprika

1/2 kg. tv paprika

1/2 kg. paradicsom

1/2 kg. burgonya

só, bors, majoránna,pirospaprika, fokhagyma ízlés szerint

Lecsó elkészítése:

10 dkg. szalonnát felkockázunk, kolbászt karikákra vágjuk és zsírjára sütjük. A 2 hagymát vágjuk szálára, a paprikát és paradicsomot vágjuk karikákra.

A szalonna és kolbász zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzá adjuk a paprikákat és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a karikázott paradicsomot is és addig pároljuk míg levet nem kezd ereszteni. Ahhoz, hogy gyorsabban induljon be a folyamat, már ekkor sózhatjuk. Adjunk hozzá 1 púpos evőkanál pirospaprikát majd pirítsuk kicsit, de ne sokáig, mert megkeseredne.

Öntsük fel 1/2 dl. hideg vízzel, hogy ne égjen oda a paprikánk, sózzuk még meg egy kicsit, majd fedjük le és főzzük készre kb. 30 perc alatt.

Brassói elkészítése:

10 dkg. szalonnát vágjunk csíkokra, majd a szálára vágott vöröshagymát dinszteljük meg rajta. Vágjuk a húst szintén tokányra és pirítsuk fehéredésig a hagymával együtt. Miután levet eresztett a húsunk, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával, ízesítsük 4 zúzott fokhagymagerezddel és süssük puhára.

Süssük meg a burgonyát.

Végül forgassuk össze a lecsót, brassóit, sült burgonyát, majd párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!