Csirkerudak, szilvás chutneyval
Hozzávalók 2 személyre:
Húshoz:
1 csirkemell
4 szelet bacon
só, bors ízlés szerint
Chutneyhoz:
6 kisebb szilva mag nélkül
1 db. édes alma
1 fej lilahagyma
1 db. kápiapaprika
1 db. paradicsom
2 ek. balzsamecet
1 ek. cukor vagy méz
egy csipet curry
1 kk. római kömény
1 kk. fahéj
1 ek vaj vagy ghí
Chutney elkészítése:
A hozzávalókat vágjuk egyforma kockákra és tegyük a felolvasztott vajra, majd pároljuk meg kicsit, tegyük hozzá a fűszereket, cukrot, ecetet és letakarva másfél óráig kis lángon főzzük sűrűre.
Hús elkészítése:
Vágjuk hosszú vastagabb csíkokra a csirkét, sózzuk, borsozzuk majd tekerjük körbe a baconnel és süssük 180°os sütőben 20-25 percig.
Végül tálaljuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével, chutneyval.
Jó étvágyat!