Csirkerudak, szilvás chutneyval

Hozzávalók 2 személyre:

Húshoz:

1 csirkemell

4 szelet bacon

só, bors ízlés szerint

Chutneyhoz:

6 kisebb szilva mag nélkül

1 db. édes alma

1 fej lilahagyma

1 db. kápiapaprika

1 db. paradicsom

2 ek. balzsamecet

1 ek. cukor vagy méz

egy csipet curry

1 kk. római kömény

1 kk. fahéj

1 ek vaj vagy ghí

Chutney elkészítése:

A hozzávalókat vágjuk egyforma kockákra és tegyük a felolvasztott vajra, majd pároljuk meg kicsit, tegyük hozzá a fűszereket, cukrot, ecetet és letakarva másfél óráig kis lángon főzzük sűrűre.

Hús elkészítése:

Vágjuk hosszú vastagabb csíkokra a csirkét, sózzuk, borsozzuk majd tekerjük körbe a baconnel és süssük 180°os sütőben 20-25 percig.

Végül tálaljuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével, chutneyval.

Jó étvágyat!