Őszies töltött csirkemell
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet csirkemell
8 szelet bacon
só, bors
2 szelet füstölt pulykamell sonka
5 dkg. rokfort sajt
4 ek. chutney (készen is kapható, lényegében zöldséges-gyümölcsös keleti jam)
2 marék kelbimbó
köretnek párolt rizs
Elkészítése:
Kloppfoljuk ki a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a bacon szeleteket és rakjuk rá a csirkemelleket majd töltsük meg. Először rakjunk a filékre a pulykaszeleteket, rá az 5-5 dkg lereszelt sajtot, erre pedig a 2-2 ek. chutneyt.
Göngyöljük fel a húst és tegyük tepsibe, helyezzük mellé a kelbimbókat melyeket sózzunk meg, majd letakarva 25-30 perc alatt magas lángon (180°) süssük meg. Utolsó 5 percbe le lehet venni a fóliát a húsról és úgy készre sütni.
Köretnek párolt rizst ajánlok, de burgonyapürével is kiváló.
Jó étvágyat!