Őszies töltött csirkemell

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet csirkemell

8 szelet bacon

só, bors

2 szelet füstölt pulykamell sonka

5 dkg. rokfort sajt

4 ek. chutney (készen is kapható, lényegében zöldséges-gyümölcsös keleti jam)

2 marék kelbimbó

köretnek párolt rizs

Elkészítése:

Kloppfoljuk ki a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a bacon szeleteket és rakjuk rá a csirkemelleket majd töltsük meg. Először rakjunk a filékre a pulykaszeleteket, rá az 5-5 dkg lereszelt sajtot, erre pedig a 2-2 ek. chutneyt.

Göngyöljük fel a húst és tegyük tepsibe, helyezzük mellé a kelbimbókat melyeket sózzunk meg, majd letakarva 25-30 perc alatt magas lángon (180°) süssük meg. Utolsó 5 percbe le lehet venni a fóliát a húsról és úgy készre sütni.

Köretnek párolt rizst ajánlok, de burgonyapürével is kiváló.

Jó étvágyat!